Verzekeringen

Veelal zijn mensen verzekerd tegen de kosten van een uitvaart, ofwel via een uitvaartverzekering of via een levensverzekering. Er zijn een aantal verschillen tussen de varianten die bestaan in de verzekeringswereld.

Naturapolis

Er zijn een aantal aanbieders van naturapolissen. De bekendste zijn Dela, Monuta en Yarden. Deze drie partijen werken in basis hetzelfde, zij verzekeren diensten rondom de uitvaart. Dus in een pakket dat verzekerd is zijn een aantal basisdiensten opgenomen zoals het regelen van de uitvaart, de uitvaartkist, het uitvaartcentrum enz. Elke verzekeraar kent weer een vast bedrag per polis dat uitgekeerd zal worden als u ervoor kiest om de uitvaart door ons te laten verzorgen. Want dat kan namelijk gewoon. U bent altijd vrij om te kiezen door wie de uitvaart verzorgd zal gaan worden. We moeten wel eerlijk zijn, een echte vergelijking maken is niet echt mogelijk omdat de dienstverlening die wij bieden totaal anders is dan de dienstverlening van verzekeraars. In veel gevallen is er dan ook sprake van een stukje bijbetaling. Hoeveel dat precies is kan pas worden bepaald als wij met u de uitvaart hebben besproken, omdat dan de kosten pas helder zijn. Om een indicatie te geven liggen de meeste bijbetalingen tussen de 600 en 900 euro. Vaak nemen mensen aan dat wij daardoor dus duurder zijn dan de verzekering. Dat is niet zo, de meerkosten ontstaan doordat wij een geheel andere dienstverlening kennen, waaronder bijvoorbeeld een massief houten uitvaartkist, volledige begeleiding van de uitvaartdienst en andere keuzes in rouwkaarten.

Kapitaalverzekeringen

Als u verzekerd bent doormiddel van een zogenaamde kapitaalverzekering dan staat op de polis een uit te keren bedrag vermeld. Bij het eerste gesprek met ons rondom het regelen van de uitvaart bespreken we ook de uitvaartpolissen die u meeneemt. Wij zorgen dat we zo snel mogelijk een goed overzicht hebben van de uit te keren bedragen. De meeste verzekeringen kunnen wij rechtstreeks opvragen. De uit te keren bedragen brengen we dan op onze eindnota weer in mindering.

Levensverzekeringen

Levensverzekeringen vraagt u in principe zelf op omdat de documenten die moeten worden aangeleverd vaak anders zijn dan bij kapitaalpolissen. Ook zijn de verzekerde bedragen vaak veel hoger waardoor u eerst naar de notaris moet voor een zogenaamde verklaring van erfrecht. Wij kunnen u wel ondersteunen om de juiste gegevens van de verzekering te ontvangen of u te voorzien van advies.

Conclusie:

Het is altijd mogelijk dat wij de uitvaart voor u begeleiden, ongeacht waar u verzekerd bent. Neemt u daarom gerust contact met ons op, wij bespreken dan de voorwaarden en de mogelijkheden met u.