Mijn leven, mijn afscheid…

U kunt via onze website uw eigen “Mijn leven, mijn afscheid” invullen. “Mijn leven, min afscheid” helpt u om samen met “De Lelie” Uitvaartverzorging na te denken over uw uitvaartwensen.

“Avondje met vrienden. Muziek tijdens de eigen uitvaartplechtigheid. I’ll be with you van Matt Simons doet het goed, ook Maaike Ouboter komt regelmatig voorbij. Mieke Telkamp kan echt niet meer. Na de tijd geen kleffe plak cake, maar een borrel met tapas. Begraven of cremeren? Welke uitvaartkist? Ja, daar hebben we het nu niet over… het moet wel gezellig blijven!”

Nadenken over het eigen afscheid is niet altijd even gemakkelijk. We vinden het vaak een beetje beangstigend en toch wat te confronterend. Begrijpelijk. We willen immers genieten van het leven en niet teveel stilstaan bij het feit dat het leven eindig is. Dat we allemaal ooit komen te overlijden is toch één van de weinige zekerheden die we hebben in het leven.

“Binnen ons gezin werd er nooit gesproken over de dood, dat vonden we een beetje eng. Maar toen overleed mijn vrouw ineens. Mijn kinderen en ik wisten niet wat zij gewild zou hebben. Begraven of cremeren? Thuis opbaren of naar het Uitvaarthuis? We hadden werkelijk geen idee. En toch moet je in een korte periode heel veel beslissingen nemen. Omdat we haar wensen niet kenden waren het vooral lastige keuzes. We hebben deze naar eer en geweten gemaakt, hopende dat het de juiste keuzes waren. Door het prettige contact met de uitvaartbegeleider van “De Lelie” Uitvaartverzorging heb ik een tijdje later een afspraak gemaakt om mijn wensen op papier te zetten. Het was een prettig gesprek, zelfs verrassend. Mijn uitvaartwensen staan op papier en ik ben ook op de hoogte van de te verwachten uitvaartkosten. Dat heeft een gerust gevoel!”

Steeds meer mensen kiezen ervoor om bij leven hun uitvaartwensen kenbaar te maken, een groeiend aantal mensen legt deze wensen vervolgens ook vast in een zogenaamd wensenboekje. “Mijn leven, mijn afscheid” is zo’n wensenboekje en is afgestemd op de mogelijkheden van “De Lelie” Uitvaartverzorging. Na het invullen van de digitale versie ontvangt u van ons een volledig ingevuld exemplaar.

“Mijn leven, mijn afscheid” neemt u aan de hand. Puntsgewijs worden verschillende mogelijkheden kort uitgelegd en daarna wordt u gevraagd om een keuze te maken. Het is heel goed mogelijk dat u dit boekje niet in één keer helemaal kunt invullen, maar dat is niet erg: neemt u daarvoor uw tijd en denk goed na over uw keuzes. Het is van belang dat uw nabestaanden op de hoogte zijn van het bestaan van dit boekje.

“De Lelie” Uitvaartverzorging is inmiddels een vertrouwd begrip in de regio en ook daarbuiten. Vanuit ons Uitvaarthuis in Lobith verzorgen wij uitvaarten voor heel diverse doelgroepen. Als maatschappelijk betrokken onderneming vinden wij het belangrijk dat mensen keuzevrijheid hebben en willen wij voor iedereen benaderbaar zijn. Zelfs als u een uitvaartverzekering hebt afgesloten (ook bijvoorbeeld bij Dela, Yarden of Monuta) kunnen wij uw uitvaart verzorgen. Veel mensen denken dat zij gebonden zijn aan een bepaalde uitvaartverzekeraar of uitvaartonderneming, maar u bent altijd vrij om de uitvaartonderneming te benaderen die het beste bij u past. Het is maar dat u het weet…

….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beveiligingscode *